Aanbevelingen

Corina de Korte, Wachtpostmanager at Huisartsenwachtpost Antwerpen Noord (HAN vzw)

“Erik knows his stuff when it comes to teaching 'how to react in an emergency'. He can relate to all levels of students from the receptionist to the family physician. And always with an open mind and a friendly smile. Everybody likes being  taught this way.”

Jan Bastiaenssens, administratief directeur Sint-Michielscollege Schoten - opleidingsverantwoordelijke Simivoc (Sint-Michiel Vormingscentrum - nieuwe benaming Open Leercentrum.)

“Wij organiseerden in het Open Leercentrum van het Sint-Michielscollege Schoten reeds tot ieders tevredenheid een aantal avondcursussen en een cursus voor de leerkrachten rond reanimatietechnieken en het gebruik van een AED-toestel door Erik De Vadder. Erik combineert een zeer grote deskundigheid met een vlotte en open stijl. Hij weet dus niet alleen waarover hij spreekt, hij brengt het bovendien over op een manier waardoor iedereen mee is: goed onderbouwd, visueel duidelijk, enthousiast en doorspekt met een dosis gezonde humor. De reacties achteraf, zelfs van de leerkrachten - die per definitie kritische mensen zijn - waren altijd unaniem lovend. “

WZC Verbert Verrijdt Schoten:

In de maanden mei en juni organiseerden we enkele vormingsmomenten voor ons verzorgend en verplegend personeel rond reanimatie en het gebruik van het AED-toestel. Aan de reacties van onze medewerkers was te zien dat de lessen zeer boeiend en zeker niet saai waren. Dit is vooral de verdienste van Erik zelf. Hij blijkt een zeer vriendelijke lesgever te zijn die duidelijkheid en efficiëntie kan combineren. De praktijkoefeningen nadien maken de lessen echt toegankelijk voor iedereen. Er werden best kritische vragen gesteld door onze personeelsleden waar Erik steeds een duidelijk en professioneel antwoord op kon geven. De meest collega’s vonden de vorming een nuttige opfrissing van de kennis die ze reeds hadden rond reanimatie.

Veerle Stalmans
verpleegkundige / EHBO – verantwoordelijke en coördinator van de medische cel K Merksem-Antwerpen-Noord SC

Sinds juli 2012 werd er binnen de club een officiële medische cel opgericht om zo onze spelers op medisch gebied beter te kunnen opvolgen en begeleiden.
De medische cel bestaat momenteel uit:
Jan Matthijssen: kinesist
Veerle Stalmans: verpleegkundige / EHBO – verantwoordelijke en coördinator van de medische cel
Dr. Eric Willekens: clubarts
Erik De Vadder: verpleegkundige / consultant
Dr Mick Luykx: cardioloog / consultant ZNA Jan Palfijn - Merksem

“Van 9/ 11 tot en met 13/3 organiseerden we in totaal 7 BLS - lessen voor de jeugdspelers in samenwerking met Erik De Vadder ( MCT). Er waren in totaal 142 jeugdspelers ( van miniemen tot en met de dames ploeg ) samen met hun trainer en / of delegé aanwezig op deze lessen.Lesgever, Erik De Vadder, werd tijdens het praktische gedeelte van deze lessen bijgestaan door enkele vrijwilligers met paramedische achtergrond . Tijdens het theoretische gedeelte werd er uitgelegd welke stappen je moet ondernemen alvorens te beginnen reanimeren en hoe je adequaat om hulp kan vragen. Elke stap werd duidelijk uitgelegd, er werd hierbij ook rekening gehouden met de leeftijdscategorie van de jeugdspelers die op dat moment aanwezig waren. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de manier waarop men hulp moet vragen en welke gegevens belangrijk zijn als je nummer 112 belt.Ook het gebruik van een AED –toestel kwam ruim aan bod. Alle jeugdspelers weten dat dit toestel aanwezig is in het stadion en waar het zich bevindt. Na het theoretische gedeelte was er voldoende tijd om de theorie in de praktijk om te zetten. De aanwezige jeugdspelers konden op dat moment de technieken oefenen op poppen. Hierbij merkten we op dat de deelnemers bijna allen de technieken feilloos konden uitvoeren. De interesse van de jeugdspelers voor de les was ook zeer groot; er werden heel wat vragen gesteld en er was duidelijk een actieve deelname van alle deelnemers. We gaven hen ook een duidelijke boodschap mee, dat je niets verkeerd kan doen en bijgevolg ook geen angst moet hebben om te starten met reanimeren.”

Rob Maeseele, Jeugd- en breedtewerking Port Of Antwerp Giants

“onze jeugdwerking was zeer tevreden over uw voordracht”

Kim Vanoncen

Hi Erik,

Ik boekte samen met 15 "mede-mama's en papa's" de cursus EHBO en reanimatie voor kinderen bij u. Echt iedereen was super enthousiast en blij met de cursus. Niet alleen was het erg nuttig en leerrijk, de vier uur vlogen door je enthousiasme en leuke manier van brengen zo voorbij. Heel erg bedankt om ons klaar te stomen voor onverwachte situaties waar onze bengels ons al eens voor kunnen zetten. We hopen het nooit te moeten gebruiken, maar you never know en dan ... dan zijn we er klaar voor dankzij u! Heel erg bedankt!!!

City Pirates Merksem:

“BLS-lessen voor jeugdspelers en trainers”

Sinds enkele seizoenen worden onze jeugdspelers (vanaf 14 jaar) en trainers uitgenodigd om deel te nemen aan BLS-lessen. Ze leren hoe om te gaan met een AED-toestel (defibrillator). Deze cursus wordt gegeven door Erik De Vadder (verpleegkundige/consultant) en Veerle Stalmans (verpleegkundige/EHBO-verantwoordelijke). De City Pirates zijn een trendsetter op dat gebied en mochten hiervoor zelfs felicitaties ontvangen van minister Phillippe Muyters van de Vlaamse regering.